030 - 677 27 30

Enveloppen

Enveloppen behoren samen met briefpapier en visitekaartjes tot de basisitems van een huisstijl. Een envelop wordt gebruikt als transportmiddel voor een brief, offerte uitnodiging, etc. De envelop heeft hierbij verschillende functies. De eerste functie is het in diverse opzichten beschermen van de inhoud. De andere functie is het postaal verwerkbaar maken van de inhoud. Linksboven staat altijd het logo van de afzender. Rechtsboven is altijd ruimte voor een postzegel, frankering of port betaald kenmerk. Daarnaast heeft een goede envelop een onderscheidende functie; met een mooie envelop, trek je immers de aandacht.

Papiersoorten

Enveloppen zijn er in vele soorten en maten: zonder venster, met venster, met sluistrip of juist gegomd. De meest voorkomde formaten zijn C6 (114 x 162 mm), EA5 (156 x 220 mm), C5 (162 x 229 mm),  EA4 (220 x 312 mm) en C4 (229 x 324 mm). De enveloppen t/m C5 kunnen geleverd worden in zowel 80 grams als 90 grams uitvoering. Voor een huisstijl leveren wij standaard de 90 grams wit houtvrij bankpost papier variant. Die heeft immers de mooiste uitstraling. De enveloppen EA4 en C4 zijn altijd uitgevoerd in 120 grams. Naast wit houtvrij bankpost leveren wij ook Biotop (gebroken wit) enveloppen, wenskaart enveloppen (met een puntklep) en gekleurde enveloppen.

Besteleenheden

Enveloppen bedoeld voor een inhoud tot en met A5 gaan per doos van 500 stuks. Enveloppen bedoeld voor een inhoud groter dan A5 gaan meestal per 250 stuks en in een enkel geval per 125 stuks. Dit hangt af van het formaat en de papierkeuze. Digitaal gedrukt kunnen wij enveloppen leveren per eenheid van 50 stuks.

Voorbeelden enveloppen

Wil je meer weten over de mogelijkheden, levertijden of een offerte aanvragen?


Neem contact met ons op

Ander huisstijldrukwerk wat wij voor u kunnen maken: