030 - 677 27 30

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Wij doen ons werk met oog voor mens, milieu en maatschappij en doen onze best om de wereld op een zo goed mogelijk manier door te geven aan de volgende generatie.

FSC-gecertificeerd papier

FSC (Forrest Stewardship Council) is de instantie wanneer het gaat om verantwoord papier. Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer doelt FSC op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Maar ook op hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw. Door FSC te gebruiken, dragen wij direct bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. Omdat wij het bos op deze manier economische waarde geven, zorgen wij ervoor dat het behouden blijft. En dat is belangrijk, want we willen toch ook eeuwig blijven genieten van zowel onze bossen als van papier? (Bron: FSC.nl)

Van Rooijen Grafisch koopt uitsluitend papiersoorten in die voorzien zijn van een FSC-keurmerk. Al onze papiersoorten hebben dus een FSC-gecertificeerde herkomst en zijn volledig recyclebaar.

Zonne-energie

Op het dak van de drukkerij liggen zonnepanelen. Hiermee wordt de energie voor de productie in de drukkerij opgewekt. Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit. In twee tot drie jaar heeft een zonnepaneel zo al meer CO2-uitstoot vermeden dan het kostte om het paneel te maken. Daarna produceert een zonnepaneel nog tenministe 22 jaar milieuvoordeel.

Bedrijfsafval

Van Rooijen Grafisch probeert de hoeveelheid bedrijfsafval zo veel mogelijk tot een minimum te beperken. Het afval wat we produceren, wordt gescheiden en zo veel mogelijk ter recycling aangeboden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden, levertijden of een offerte aanvragen?


Neem contact met ons op

Andere informatie over onze drukkerij die u kan interesseren: