030 - 677 27 30

Brochures

Brochures of boeken zijn in diverse uitvoeringen te maken. Of het nu gaat om een tijdschrift, nieuwsbrief, boek, jaarverslag, scriptie of proefschrift. Voor elke variant hebben wij een passende manier van afwerking:

Wijze van binding

Geniet gebrocheerd

Geniet gebrocheerd is de meest voorkomende vorm van binding. Bij deze manier van binden worden er 2 nietjes in het midden van een stapel papier geslagen en vervolgens wordt de stapel papier 1-slag gevouwen tot een boekje. Geniet gebrocheerd is een goedkope en toch nette manier van brocheren en wordt onder andere toegepast bij clubbladen, handleidingen, liturgie, rapporten en tijdschriften.

Gelijmd gebrocheerd

Bij gelijmd gebrocheerd wordt een stapel papier (het boekwerk) aan één zijde opgeruwd (gefreesd) en vervolgens voorzien van een dikke lijmlaag. Direct, als de lijm dus nog vloeibaar is, wordt er een groot vel (het omslag) omplakt. Met als eindresultaat een mooi boek. Net als de paperback roman zoals u die kent uit de boekenwinkel. Gelijmd gebrocheerd heeft relatief hoge opstartkosten en wordt daardoor pas interessant bij een tiental boeken. Bij grotere aantallen boeken is gelijmd gebrocheerd juist een degelijke en goedkope manier voor het maken van boeken. Ideaal voor cursusboeken, handleidingen, romans, memoires en autobiografieën.

Plastic ringband

Bij brocheren met een plastic ringband wordt een stapel papier (het boekwerk) aan één zijde voorzien van smalle rechthoekige gaten. Vervolgens wordt het boekwerk ingehangen in een plastic ringband. Het voordeel aan brocheren met een ringband is dat een boek mooi open en plat op tafel kan liggen en daarnaast volledig kan worden omgeslagen waardoor het prettig en hanteerbaar boekwerk wordt. Het voordeel aan een plastic ringband is dat de ringband op een later moment gemakkelijk kan worden geopend zodat er pagina's kunnen worden toegevoegd of vervangen. Vaak wordt dit type brochure voorzien van een transparant voorblad en een stevig achterblad ter bescherming van het boekwerk.

Wire-o ringband

Bij brocheren met een wire-o wordt een stapel papier (het boekwerk) aan één zijde voorzien van kleine ronde gaten. Vervolgens wordt het boekwerk ingehangen in een metalen ringband die vervolgens permanent wordt gesloten. Het voordeel aan brocheren met een ringband is dat een boek mooi open en plat op tafel kan liggen en daarnaast volledig kan worden omgeslagen waardoor het prettig en hanteerbaar boekwerk wordt. Een wire-o is een manier van brocheren welke een mooiere uitstraling geeft dan een plastic ringband. Vaak wordt dit type brochure voorzien van een transparant voorblad en een stevig achterblad ter bescherming van het boekwerk. Het brocheren met een wire-o wordt veelal gekozen voor handleidingen, leerboeken, scripties, profielwerkstukken, (management)rapporten en andere zakelijke boekwerken.

Voorbeelden brochures (boeken)

Wil je meer weten over de mogelijkheden, levertijden of een offerte aanvragen?


Neem contact met ons op

Ander drukwerk wat wij voor u kunnen maken: