030 - 677 27 30

Aanleverspecificaties

Je kunt je professionele opmaak laten verzorgen door onze vormgevers of je kunt deze zelf maken. Belangrijk bij het aanleveren van een eigen opmaak is dat de opmaak aan de volgende eisen voldoet:

Aflopende opmaak

Wanneer er in de opmaak bedrukking tot aan de rand is, betekent dit dat de bedrukking aflopend is, hij loopt immers fictief van het papier af. Voor de nabewerking is het belangrijk dat de opmaak dan rondom 3 mm groter is dan het daadwerkelijke eindformaat. Bijvoorbeeld: A4 is 210 x 297 mm. De opmaak dient dan 216 x 303 mm te zijn. Na het drukken snijden wij de drukvellen rondom schoon naar het gewenste eindformaat.

Losse pagina's

Lever jouw opmaak liever niet geïmpositioneerd of op inslagschema met meerdere op een vel aan. Wij ontvangen dus graag losse pagina's. Dit voorkomt onduidelijkheden. Bijvoorbeeld in hoe veel exemplaren er gemaakt dienen te worden. Daarnaast plaatsen wij de documenten liever zelf met meerdere op een drukvel om de productie op een zo efficiënt mogelijke wijze te kunnen uitvoeren.

CMYK

Wij drukken alles in CMYK of PMS. Zorg daarom dat de gebruikte kleuren in de opmaak in CMYK en/of PMS staan. Kleuren en afbeeldingen die in RGB worden aangeleverd, worden door onze software automatisch omgezet naar CMYK. In de meeste gevallen geeft dit een prima resultaat maar wij kunnen dan geen garanties geven op de uiteindelijke kleur.

PDF

Wij ontvangen uw bestanden het liefst als pdf-document. Een pdf-document is gesloten en kan niet worden aangepast. De druk wordt dan gelijk aan wat je op het beeldscherm ziet. Is jouw opmaak daarentegen gemaakt in een programma van Microsoft Office zoals Word of Powerpoint, dan is het prettig wanneer je naast het pdf-document ook het originele bestand meestuurt. Wij hebben diverse software pakketten en kunnen alle regelmatig voorkomende bestandsformaten openen.

Aanleveren van bestanden

Aanlevering kan per e-mail aan . Er zit geen restrictie op de te ontvangen bestandsgrootte van onze mailbox. Er kan echter wel een restrictie zitten aan de grootte van de e-mail die je wilt verzenden. Dit is meestal 10 mb. Wanneer het bestand te groot is om te mailen kun je gebruik maken van een gratis dienst zoals WeTransfer.

Verstuur je jouw bestand(en) liever niet over het internet? Dan ben je welkom bij ons in de winkel om de bestanden door middel van een USB-stick bij ons aan te leveren.

Wil je meer weten over de mogelijkheden, levertijden of een offerte aanvragen?


Neem contact met ons op

Andere informatie over onze drukkerij die u kan interesseren: