Duurzaam drukwerk

Wij doen ons werk met oog voor mens, milieu en maatschappij.

Drukkerij van Rooijen werkt met FSC-gecertificeerd papier

FSC (Forrest Stewardship Council) is het certificaat van papier van pulp dat niet afkomstig is uit een bos met hoge natuurwaarden (‘oerbos’) of van een plantage waarvoor tropisch regenwoud heeft moeten wijken.

FSC 100% label

Het betreffende papier is gemaakt van uitsluitend pulp (hout) uit FSC-gecertificeerde bossen.

FSC Mixed Sources.
Dit papier bestaat voor minimaal 70% uit pulp (hout) afkomstig uit FSC-gecertificeerde bossen; de overige pulp is afkomstig uit gerecycled materiaal en/of hout uit FSC gecontroleerde bronnen.

FSC Recycled label:
Het papier is gemaakt van minimaal 85% post-consumer gerecycled materiaal en de rest per-consumer recycled materiaal.

Drukkerij van Rooijen gebruikt zonne-energie

Op het dak van de drukkerij staan 24 zonnepanelen. Hiermee wordt meer dan 30% van de energie voor de productie in de drukkerij opgewekt. Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit. In twee tot drie jaar heeft een zonnepaneel zo al meer CO2-uitstoot vermeden dan het kostte om het paneel te maken. Daarna produceert zo’n zonnepaneel nog 22 jaar milieuvoordeel.

Drukwerk heeft zeggingskracht
In dit digitale tijdperk heeft drukwerk juist meer aantrekkingskracht. Het woord zegt het al. Drukwerk. Het kan iets uitdrukken.

Meer dan mooi
Drukwerk kan tot de verbeelding spreken. Een doordachte combinatie van papier, inkt en ontwerp straalt uit wat niet onder woorden gebracht kan worden. Dat is precies waar ons vakmanschap om draait. Laat drukwerk voor u spreken. Daar zorgen wij voor. Zonder omhaal.

Meer weten over de mogelijkheden en levertijden?